Adı Giresun Üniversitesi Personeline “Sıfır Atık Eğitimi” (2020)
Yer Giresun Üniversitesi
Tarih 27-28 Şubat 2020
Katılan Kişi 80

 

Giresun Üniversitesi Çevre Sorunları Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz tarafından Akademik ve İdari Personellerimize yönelik düzenlenen “Sıfır Atık Eğitimi” konulu eğitim programı, 27-28 Şubat 2020 tarihlerinde, Güre Yerleşkesi Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Adı “Çevremi Güzelleştiriyorum” Projesi (2019)
Yer Giresun Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Tarih 26 Kasım 2019
Katılan Kişi 150

 

Topluluğumuz etkinliğimize katılan öğrenciler tarafından yakından tanındı.

Öğrencilerimizin gün içerisinde zihinde olmaları, birbirleri ile kaynaşmaları, motive olmaları sağlandı. Öğrencilerimiz diğer etkinliklerde bizimle beraber çalışmak istediklerini belirttiler ve yeni yüzler kazanıldı. Topluluğumuza yeni üyeler, takım arkadaşları kazanıldı.

Adı “Çevremi Güzelleştiriyorum” Projesi
Yer Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır ilköğretim Okulu, Giresun
Tarih 18-19 Kasım 2019
Katılan Kişi 15 (Ulaşılan kişi 450)

 

“Çevremi Güzelleştiriyorum” projesi kapsamında Giresun Üniversitesi Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim dalı öğrencileri, 18-19 Kasım 2019 tarihinde Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır ilköğretim Okulu’nda muhteşem bir çalışmaya imza attılar.

Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim dalı öğrencileri, iki gün süren fresk sanatı (Duvar Boyama Sanatı) çalışmasını gerçekleştirdiği Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır ilköğretim Okulu’nda, yemekhane bölümünde bulunan duvarlara ilkokul öğrencilerine yönelik çizgi film karakterlerinin resimlerini yaptılar.

Çevre Merkezimiz ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu etkinlik ile Üniversitemiz öğrencileri, bir yandan eğitim-öğretim hayatında edindikleri bilgi ve tecrübelerini uygulama fırsatı bulurken bir yandan minik öğrencilere daha eğlenceli, ferah bir çevre sağlamanın da mutluluğunu  yaşadılar.

Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE, minik öğrencilerin heyecanı ve mutluluğunu onlarla birlikte yaşadı. Merkez tarafından çevre etkinliklerinin devam edeceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi TUNÇ DEDE, Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır ilköğretim Okulu Müdürü Ali Kemal BODUR, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serpil YAYMAN ATASEVEN’e ve öğrencilerine teşekkürlerini ileterek, emeği geçen öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

Adı Oryantasyon Programı: Sıfır Atık ile Temiz Bir Çevre – Öğrencilerle El Ele
Yer Giresun Üniversitesi
Tarih 07-17 Ekim 2019
Katılan Kişi 1000

 

Üniversitemizde yeni gelen öğrencilerimize yönelik yapılan “Oryantasyon Programı” kapsamında bu yıl bir ilk daha gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen Oryantasyon Programına bu yıl Üniversitemiz “Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi” katılarak “Sıfır Atık ile Temiz Bir Çevre – Öğrencilerle Elele” sloganıyla yola çıktı. Üniversitemiz merkez ve ilçe birimlerinde gerçekleştirilen oryantasyon programında; öğrencilerimizin sıfır atık ve çevre konularında farkındalıklarının artırılmasına yönelik sunumlar yapıldı.

10 gün süren oryantasyon programında, Çevre Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE ve Çevre Merkezi çalışanlarından Bilg. İşt. Tanju KALINTAŞ öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirmeler yaptı. Sıfır Atık Projesinin, doğal kaynakların doğru kullanımı ve israfın önlenmesi yönünde önemli bir adım olduğunu ifade eden TUNÇ DEDE, Üniversitemizin tüm birimlerinde eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE, Üniversitemizde başlatılan bu çalışmanın hız kesmeden tüm ilimizde etkisini göstereceğine inandığını, konuyla ilgili olarak yapılacak konferans, seminer, bilgilendirme eğitimleri vb. tüm konularda üniversitemiz personelleri, öğrencileri ve duyarlı vatandaşlarımız ile çalışmaya hazır olduklarını bildirdi.

 

Adı Üniversitemiz Bahar Şenlikleri
Yer Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi
Tarih 24-25-26 Nisan 2019
Katılan Kişi 500

 

* Üniversitemizde düzenlenen Bahar Şenlikleri kapsamında 24-25-26 Nisan 2019 tarihleri arasında topluluğumuz stant açmıştır. Standı ziyaret eden öğrencilere Sıfır Atık ile ilgili bilgi verilerek, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm konularında farkındalık artırılması hedeflenmiştir.

* Sıfır atık kapsamında yapılacak çalışmalara dikkat çekilerek daha fazla öğrenciye ulaşım sağlamak ve öğrenciler arası iletişimin artırılması amacıyla çevre dostu ahşap malzemelerden yapılmış Mangala (zeka ve strateji oyunu) etkinliği düzenlenmiştir. Ayrıca, katılımcılara çilek ikram edilerek öğrenciler arası kaynaşmanın arttırılması amaçlanmıştır.

* Fikir tahtası etkinliği kapsamında ise öğrencilerin çevre ve doğa ile ilgili düşüncelerini paylaşmaları hedeflenmiştir.

* Etkinlikler kapsamında ayrıca topluluk faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla, NOOR Fındık firması desteğiyle yürütülen N’Olur Ormanı Renklendir projesi kapsamında bilgi verilmiş ve tohumlu kalem dağıtılmıştır.

* Yapılan tüm bu etkinliklerde doğa sevgisi ve çevremizi temiz tutmanın önemi anlatılarak çevre konusunda farkındalığın arttırılması hedeflenmiştir.

Adı Söyleşi: Değişen Çevrede Bilim ve Sanata Bakış Açımız
Yer Giresun Üniversitesi Güre Kampüsü
Tarih 17.12.2018
Katılan Kişi 35 

 

Üniversitemiz Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu’nun düzenlediği “Değişen Çevrede Bilim ve Sanata Bakış Açımız” isimli söyleşi 17.12.2018 tarihinde üniversitemiz Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu Başkanı Yavuz KARADAŞ’ın açılış konuşmasının ardından, Zuhal Bilim Sanat Çocuk Kulübü Eğitim Koordinatörü Yalçın MEŞE kürsüye davet edildi. Topluluk öğrencileri ve akademisyenlerin katıldığı söyleşide, inovatif eğitimler ve bu eğitimlerin çevre bilinci oluşturma noktasındaki etkisi ele alındı. Doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturmada zeka oyunları, çevre dostu robotlar ve robotik kodlama, kitap oku kabuğunu kır çevreye sahip çık, beyni etkili kullanmada zihin haritaları gibi başlıkların ele alındığı program ilgiyle karşılandı. Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE, öncelikle bu inovatif programı tertip eden topluluk başkanı ve yönetim kuruluna, sunumu gerçekleştiren Yalçın MEŞE’ye ve etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Zuhal Bilim Sanat Çocuk Kulübü kurucusu Zuhal İmamoglu’na teşekkür ederek, bu tür sıra dışı programların devam edeceğini ve çevre bilinci oluşturmada üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarını belirtti. Dinleyicilerle karşılıklı sohbet havasında geçen söyleşi, Zuhal Bilim Sanat Çocuk Kulübü Eğitim Koordinatörü Yalçın MEŞE’ye teşekkür belgesi takdimi ile sonlandırıldı.

Adı NOOR Fındık – Fidan Dikme Etkinliği
Yer Giresun Üniversitesi Güre Kampüsü
Tarih 06.06.2018
Katılan Kişi 45 

 

Namık Kemal İlkokulu öğrencileriyle, Giresun Üniversitesi Güre Kampüsü’nde fidan dikme etkinliği yapıldı. Etkinlik, Giresun’un önde gelen firmalarından NOOR Fındık’ın katkıları ile gerçekleştirildi.

Adı Söyleşi: Çevre Etiği “Disiplinler Arası İletişimin Dili”
Yer Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harezmi Konferans Salonu
Tarih 19.03.2018
Katılan Kişi 40 

 

GRÜ Çevre Merkezi’nin desteği ile Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu’nun düzenlediği Çevre Etiği “Disiplinler Arası İletişimin Dili” söyleşisi, 19.03.2018 tarihinde Mühendislik Fakültesi Harezmi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Özlem TUNÇ DEDE’nin açılış konuşmasının ardından, Anturia Çevre Etik Okulunun kurucusu ve aynı zamanda TED Üniversitesi’nde kısmi zamanlı öğretim elemanı olarak görev yapan Dr. Murat YILDIZ kürsüye davet edildi.

Dr. Yıldız, çevre etiği ve disiplinler arası iletişim konularında hayat tecrübelerinden örnekler sunarak bilgiler vermiş, ayrıca konuşmasını ilgi çekici videolar ile renklendirmiştir. Dinleyicilerle karşılıklı sohbet havasında geçen konferans, Dr. Murat Yıldız’a teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile sonlandırıldı.

 

Adı N’Olur Ormanı Renklendir – 2. Yıl
Yer Giresun Namık Kemal İlköğretim Okulu
Tarih 12.03.2018
Katılan Kişi 400  (Ulaşılan yaklaşık kişi 1600)

 

Giresun Üniversitesi Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu (ÇEMDOST) tarafından, Giresun Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkez (Çevre Merkezi) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özlem TUNÇ DEDE’nin akademik danışmanlığında, “NOlur Ormanı Renklendir” adlı projenin ikinci yılındaki ilk adımı 12.03.2018 tarihinde Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

NOlur Ormanı Renklendir” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine fidan dikmenin ve ormanların önemi anlatılarak sarıçam, ladin ve akasya tohumlu kalemler dağıtıldı ve öğrencilerin bu tohumları saksılara nasıl dikecekleri uygulamalı olarak gösterildi. Bunun yanı sıra, ambalaj atıklarının ve atık pillerin doğaya verebileceği zararlar anlatılarak, atık pil toplama kutusu ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Bu etkinlik ile hedeflenen bir başka konu ise, ülkemiz genelinde başlatılan ve Üniversitemizde de Çevre Merkezimiz tarafından yürütülen “Sıfır Atık” projesi ile ilgili bir farkındalık yaratmaktır. Gerçekleştirilen bu faaliyet ile yaklaşık 400 çocuk ve onların vasıtasıyla yüzlerce ailede çevre bilincinin arttırılması amaçlanmıştır.

Projenin sonraki adımında, öğrenciler tarafından ekilen tohumların büyütülerek fidan haline getirilmesi ve bu fidanların bir hatıra ormanı oluşturularak doğaya kazandırılması planlanmaktadır.

ÇEMDOST üyeleri, projenin gerçekleştirilmesinde, Giresun ilinin fındık sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan ve sosyal sorumluluk ile çevresel projeler içerisinde yer almayı kendisine bir görev olarak üstlenen NOOR Fındık’a maddi ve manevi her türlü desteğinden dolayı teşekkür ederek etkinliklerini sonlandırdılar.

Adı Geleceğin Çevrecileri
Yer Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü
Tarih 19.02.2018
Katılan Kişi 35

 

Çevre Sorunları Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla, Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu (ÇEMDOST) öğrencileri, okul öncesi öğrencilerini çevre konularında bilinçlendirmek amacıyla Çıtlakkale Anaokulu öğrencilerini, 19/02/2018 tarihinde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde ağırladı.

“Geleceğin Çevrecileri” adlı etkinlikte minik çevrecilere, çevremizi temiz tutmanın önemi anlatılmış ve uygulamalı etkinlikler ile anlatılan bilgilerin pekiştirilmesi sağlanmıştır. Özellikle sularımızın atık yağlar ile kirletildiğinde sonuçlarının ne olacağı uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca, etkinlik kapsamında, minik çevreciler, topluluk üyesi genç çevreciler ile birlikte saksılara tohum ekmişler ve ağaç dikmenin önemi konusunda bilgi sahibi olmuşlardır.

Etkinliğin devamında atık pil kutuları dağıtılmış ve kullanılmış pillerin atık pil toplama kutularına atılması gerektiğinin önemi anlatılmıştır.

Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini söyleyen Topluluk Akademik Danışmanı ve aynı zamanda Çevre Sorunları Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem TUNÇ DEDE, “Ağaç Yaş İken Eğilir” atasözüne atıf yaparak bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

 

Adı Öğrenciden Dinleme Günleri & Vitamin Şenliği
Yer Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harezmi Konferans Salonu
Tarih 18.12.2017
Katılan Kişi  150

 

Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu tarafından düzenlenen “Vitamin Şenliği” etkinliği 18.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilmiştir. ÇEMDOST üyeleri tarafından “Finaller Öncesi Vitamin Takviyesi” sloganı ile 100 kg portakal sıkılıp üniversitemiz öğrencilerine dağıtılan etkinlik kapsamında öğrencilere karton bardakların geri dönüşüm kutusuna atılması ve geri dönüşebilir bir çok atığın değerlendirilmesi hakkında bilgiler verilerek atıkların geri kazanımı konusunda çevre bilinci aşılanmaya çalışılmıştır.

“Vitamin Şenliği” faaliyetini yine Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu tarafından Mühendislik Fakültesi Harezmi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Öğrenciden Dinleme Günleri” etkinliği takip etmiştir. İlki yapılan etkinlikte topluluk üyesi üniversitemiz öğrencilerinden Gökhan Çobanoğlu’nun “Öğrenci Topluluklarının Kazandırdıkları” ve Ertuğrul Işık’ın “Biyolojik Savaş” konulu sunumları gerçekleştirilmiştir. “Etkinliğin asıl amacının topluluk öğrencilerinin ilgi alanlarında yapmış oldukları araştırmalarını topluluk önünde sunarak özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak” olduğunu vurgulayan topluluk akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr Özlem TUNÇ DEDE, “Öğrenciden Dinleme Günleri” kapsamında söyleşilerin devam edeceğini söyledi. İsteyen öğrencilerin bu etkinlikte sunum gerçekleştirebileceğini ve “herkesin ilgilendiği konularda çıkıp bilgilerini en rahat şekilde burada aktarmasını beklediklerini” söyleyen Yrd. Doç. Dr Özlem TUNÇ DEDE, ÇEMDOST topluluğu öğrencilerinin bir çok projeye imza attığını ve başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirterek programı sonlandırdı.

 

 

Adı “Katı Atıklar ve Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı” Paneli
Yer Giresun Üniversitesi Mehmet Akif ERSOY Konferans Salonu
Tarih 14.12.2017
Katılan Kişi 125

 

Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Giresun Belediyesi, Göz Atık Toplama, Kolza Geri Kazanımın katılımlarıyla Katı Atıklar ve Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı başlığı ile “Çevre Paneli” gerçekleştirildi. Katı Atıkların ve Bitkisel Yağların Geri Dönüşümü hakkındaki bu panel yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

Panele konuşmacı olarak Giresun Belediyesi adına Bayram Hamurcu, Kolza Geri Kazanım adına Göktan Gürcü, Göze Atık Toplama adına Dilek Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına Mustafa Baş, Katı Atık ve İçme Suları Birliği adına Çetin Karaibrahimoğlu katılım gösterdi.

Adı Doğayı Seviyorum (Samsun Kuş Cenneti)
Yer Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Bafra, Samsun
Tarih 07.12.2017
Katılan Kişi 45

 

Üniversitemiz, Göze Katı Atık Dönüşüm Tesisi ve Göze Atık Yağ Geri Dönüşüm Tesisi destekleriyle  “doğayı seviyorum” adlı etkinlik düzenlendi.

45 kişinin katılımıyla yapılan bu etkinlikte Samsun Kızılırmak deltası Kuş cennetine gezi yapıldı.Bölgede birçok farklı kuş türü görülüp, Kızılırmak Deltası üzerinde kuşların nasıl doğal bir yaşam sürdüğü ve oradaki ekosistem gözlemlendi.

Ayrıca gezide, katı atık ve enerji üretim tesisi ziyaret edilerek, çalışma ve enerji üretiminin sistem aşamaları  izlendi. Gezimizin son safhasında, Samsun Çevre Mühendisleri odasına gidilmiş ve 19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelinerek çevremiz hakkında küçük bir konferans düzenlenmiştir.

Yarışmanın Adı “Çevre Mühendisleri Yarışıyor” Atık Pil Toplama Yarışması
(TAP Projesi)
Kapsam Türkiye
Tarih 17.11.2017
Emeği Geçenler ÇEMDOST Öğrenci Topluluğu Üyeleri
Basın  

Milliyet | Atık Pil Toplamada Giresun Üniversitesi Birinci Oldu

Haber 7 | Atık Pil Toplamada Giresun Üniversitesi Birinci oldu

Son Dakika | Atık Pil Toplamada Giresun Üniversitesi Birinci Oldu

Haberler.com | Atık Pil Toplamada Giresun Üniversitesi Birinci Oldu

 

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ VE DOĞA SEVENLER TOPLULUĞU’NUN BÜYÜK BAŞARISI…

Üniversitemiz Çevre Mühendisleri ve Doğa Sevenler Topluluğu (ÇEMDOST), Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, üniversite öğrencilerinde atık pil toplama bilincinin yerleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Çevre Mühendisleri Yarışıyor” adlı atık pil toplama yarışmasında birinciliği kazanmıştır.

Kasım 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasında, Türkiye genelinde tüm üniversitelerin 42 Çevre Mühendisliği Bölümünün katılımına açık olan yarışmaya, Giresun Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü adına, bölüm öğrencilerinin kurucu üyesi olduğu ÇEMDOST topluluğu katılmış ve 350 kg pil toplayarak birinci olmuştur.

“Atık pillerin çöp olmadığını, diğer çöplerden ayrı bir şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini” ifade eden ÇEMDOST Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem TUNÇ DEDE, topluluk olarak 2016 yılında, üniversite ve çevresinde çeşitli konumlara atık pil toplama kutuları yerleştirdiklerini ve atık pillerin bu kutularda toplanması için faaliyetler başlattıklarını belirtti. Ayrıca, üniversite içerisinde öğrencilere mini atık pil toplama kutusu ve broşür dağıtılarak, atık pil bilincinin arttırılması yönünde çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Danışmanlığını yürüttüğü ÇEMDOST topluluğunun böyle bir başarıya imza atmasından büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Özlem TUNÇ DEDE, topluluğun sadece atık pil konusunda değil, çevre ile ilgili her türlü konuda bilinçlendirme faaliyetlerine büyük bir hızla devam edeceğini belirtti.

Adı Çevre Filmleri Günü
Yer Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Tarih 15.11.2017
Katılan Kişi 15

 

Öğrencilerimizin çevre duyarlığı konusundaki bakış açılarına katkı sağlamak amacıyla, çevre konulu bir kaç film izlenmiş ve sonrasında filmler üzerine fikir alışverişi yapılmıştır.

Adı Geleneksel Kaynaşma Kahvaltısı 2
Yer Giresun Üniversitesi Sosyal Tesisleri
Tarih 21.10.2017
Katılan Kişi 30

 

Topluluğumuz kahvaltı organizasyonu düzenleyerek, topluluk üyelerinin bir araya gelmesi ve birlikte vakit geçirerek kaynaşmaları hedeflemiştir.

Aramıza yeni katılan öğrencilerle yaptığımız/yapacağımız etkinlik ve faaliyetler hakkında sohbette bulunulup, taslak oluşturulmuştur.

Kahvaltımıza katılan ‘Genç İnşaat Mühendisleri’ topluluğu yönetimi ile birlikte ne gibi projeler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Adı N’Olur Ormanı Renklendir  (Tohumlu Kalem Projesi)
Yer Giresun 19 Eylül İlköğretim Okulu
Tarih 25.05.2017
Katılan Kişi  500
Basın  

http://www.yesilgiresun.com.tr/gundem/noor-findiktan-n-olur-ormani-renklendir-projesi-h21285.html

http://www.kerasushaber.net/haber/cevre_1/%E2%80%9Cn%E2%80%99olur-ormani-renklendir%E2%80%9D/11292.html

 

NOlur Ormanı Renklendir” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine fidan dikmenin ve ormanların önemi anlatılarak, karaçam tohumlu kalem, tohum topları ve bilgilendirici broşürler dağıtılmıştır. Etkinlik kapsamında öğrencilerin bu tohumları saksılara nasıl dikecekleri gösterilerek doğaya bir fidan kazandırmaları teşvik edilmiştir. Çevre bilincini arttırma ve doğa sevgisini aşılama ilkesi doğrultusunda “Ağaç Yaş İken Eğilir” ata sözünden yola çıkarak Giresun İli genelindeki tüm ilköğretim okullarını kapsayan projede 2 yıl içerisinde 10000 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir. Sektörün önde gelen firmalarından olan NOOR Fındık‘a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Adı “Çevre Sizsiniz” Paneli
Yer Giresun Üniversitesi,
Mehmet Akif ERSOY Konferans Salonu
Tarih 23.05.2017
Katılan Kişi 200

 

Çevre bilincinin ve çevre konusunda farkındalığın arttırılmasını hedefleyen panelde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, NOOR Fındık ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneğinden (TAP) davetli konuşmacıların sunumları yer almıştır. Çevre yönetimi, evsel atıklar, tehlikeli atıklar ve atıkların depolanması, hava kirliliği, izinler ve lisanslar, karbon ayak izi, atık piller, bertaraf ve geri dönüşüm konularında çevre konusunda herkesin faydalanabileceği aydınlatıcı bilgiler sunulmuştur.

Adı Doğada Hayat Devam Etsin: Bal Ormanı Fidan Dikimi
Yer Bulancak Ardahan Köyü, Bal Ormanı
Tarih 29.03.2017
Katılan Kişi 35

 

21-26 Mart “Orman Haftası” dolayısıyla Giresun Bulancak Ardahan Köyü Bal Ormanı arazisinde Giresun Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle fidan dikme etkinliği düzenlenmiştir. Arıların doğanın dengesi ve insan yaşamında önemli bir yer aldığı ve teknoloji ile birlikte çevresel kaynakların kirletildiği ve doğanın dengesinin bozulduğu bir gerçektir.  Bu nedenle doğadaki yaşama ufak da olsa bir katkıda bulunmak amacıyla topluluğumuz tarafından Bulancak Ardahan Köyü Bal Ormanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirilmiştir. “Doğada Hayat Devam Etsin” diyen topluluk üyelerimiz kısa bir doğa yürüyüşü ile etkinliklerini sonlandırmışlardır.

 

[video src="https://www.tuncdede.com/wp-content/uploads/2015/02/bal-ormani-fidan-dikimi-29-03-2017-movie.mp4" /]

Adı Doğaya Dokunuş: Huzurevi Ziyareti & Fidan Dikimi
Yer Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
Tarih 22.03.2017
Katılan Kişi 20

 

18-24 Mart “Yaşlılara Saygı Haftası” dolayısıyla Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde Giresun Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle fidan dikme etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında huzurevi sakinleri ile topluluk üyesi öğrencilerimiz birlikte huzurevinin bahçesini yeşillendirmişlerdir. Etkinlik sonrası, topluluk üyesi öğrencileri ile huzurevi sakinleri bir araya gelerek birlikte vakit geçirmişlerdir.

Adı Fındıkta Külleme ve Dalkıran ile Mücadele Paneli
Yer Giresun Üniversitesi
Tarih 19.12.2016
Katılan Kişi 300

 

Topluluğumuzun katkılarıyla, Üniversitemiz Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi (GİFAM) ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen panelde, fındıkta külleme ve dalkıran ile mücadele konusunda alanında uzman kişiler tarafından bilgiler verilmiştir. Külleme ve dalkıran ile mücadelede kimyasal ilaçlama konusunda bilgi edinilmiş, kimyasal ilaçlamanın yanlış kullanımının çevreyi olumsuz etkileyebileceği konusunda katılımcılar bilgilendirilmiştir.  

Adı Teknik Gezi: Trabzon DSİ
Yer Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdürlüğü
Kalite Kontrol ve İzleme Laboratuvarı Teknik Gezisi
Tarih 14.12.2016
Katılan Kişi 25

 

Devlet Su İşleri Trabzon Bölge Müdürlüğü Kalite Kontrol ve İzleme Laboratuvarına gerçekleştirilen ziyaret ile Giresun’un da içerisinde yer aldığı Doğu Karadeniz bölgesindeki illerin bir kısmının yüzey sularının su kalitesi izleme çalışmaları hakkında uygulamalı olarak bilgi alınmıştır. Böylece faaliyete katılan topluluk üyesi tüm çevre ve doğa gönüllüsü öğrencilerimiz hayatımızın yaşam kaynağı suya verilmesi gereken önemi bu alanda yetkili kurum çalışanlarından dinlemişlerdir.

Adı Çevre ve Doğa İzleme: Trabzon Sera Gölü
Yer Trabzon Sera Gölü Doğa Gezisi
Tarih 14.12.2016
Katılan Kişi 25

 

Topluluğumuzun Trabzon Sera Gölü’ne düzenlediği etkinlik kapsamında Sera Gölü ve çevresinde doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiş, bölge incelenerek burada yapılandırılmış tesislerin çevreye olan etkileri ve ziyaretçilerin çevreye bıraktıkları izler gözlemlenmiş, katılımcıların çevre ve doğa bilincinin arttırılmasına katkıda bulunulmuştur.

Adı Geleneksel Kaynaşma Kahvaltısı
Yer Giresun Üniversitesi Sosyal Tesisleri
Tarih Ekim 2016
Katılan Kişi 30

 

Topluluğumuz kahvaltı organizasyonu düzenleyerek topluluk üyelerinin bir araya gelmesini ve birlikte vakit geçirerek kaynaşmalarını hedeflemiştir.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan topluluk üyeleri, topluluk faaliyet planı taslağını oluşturmuşlardır.

Kahvaltı organizasyonunun gelenekselleştirilmesi yönünde fikir birliğine varan topluluk üyelerimiz, kahvaltı etkinliğinin ardından sosyal tesisler bahçesinde vakit geçirmişlerdir.